Свою думку експерт висловив у програмі Сергія Доротича #SaveФОП.

«Не можна сказати, що шанс на економічні реформи, отриманий у 2019 році, повністю втрачено. У цьому напрямі справді дещо робиться, проте про податкову сферу слід сказати особливо. Данило Гетманцев, який очолює профільний комітет Верховної Ради, називає свою діяльність податковими реформами, а я назвав би це податковими антиреформами. Останнє, що варто було б робити українському політику – залазити в кишеню до ФОПів. Сучасна економічна наука давно знає, що часто мають не тільки фіскальну, а й регулювальну функцію. Варто було б подивитися на приклад Західної Європи, де мікробізнес ніхто взагалі не чіпає», - зазначає Михайло Кухар.

За його словами, навіть у путінській Росії у цій сфері панують ліберальніші порядки, ніж в Україні.

«Український уряд мав би кланятися в ноги малому бізнесу. Три мільйони самозайнятих людей – це мрія будь-якого європейського уряду, адже цим людям не потрібно нічого платити, і до того ж вони створюють біля себе в середньому два-три робочі місця. Навіть якщо хтось із них і не виписав чек, нічого страшного в цьому немає», - упевнений Михайло Кухар.

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Вікторія Панченко прокоментувала запровадження реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що на цю тему висловилася журналістка Катерина Котенкова.