Про це написав у Facebook політичний експерт Олексій Голобуцький.

За словами джерел експерта, Банкова вкрай незадоволена роботою Служби Безпеки.

«Всі можливі кейси вони провалюють і лише коментують постфактум - згадайте хоча б недавню хакерську атаку, що поклала сайти держорганів і установ. З іншого боку - відомство Ткаченка зараз набагато ефективніше протистоїть загрозам національної безпеки: демонструє системну роботу у сфері контрпропаганди та готує точні аналітичні прогнози, які вже встигли оцінити в ОП», - наголосив Голобуцький.

При цьому він наводить слова іншого джерела з Мінкульту, який стверджує, що звітам Ткаченка з контррозвідки вірять більше, ніж інформації нинішнього керівництва Служби Безпеки: «Ткаченко має більше якісних інформаторів та аналітиків, ніж у всієї СБУ».

Останнім випадком, який підтверджує цю інформацію, було викриття експертами Мінінформполітики провокацій з боку Кремля, які готуються на Водохреща. За даними Центру стратегічних комунікацій, на 19 січня окупаційні війська готували обстріл віруючих під час купелі на ставку «Цегляний» у Петрівському районі Донецька. Згодом окупанти хотіли звинуватити українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації.

Популярні новини зараз

Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..."

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

«Водночас СБУ під керівництвом Баканова таку серйозну загрозу просто «не помітила»... Зрештою, на Банковій висновки зробили. І готують перестановку в Службі Безпеки вже найближчим часом», - резюмував експерт.