Фільм можна побачити на його Youtube-каналі.

Першим підприємством, яке Євгеній Шевченко відвідав, став «Білоруськалій», де генеральний директор Іван Головатий розповів йому про умови праці на підприємстві.

«Середня заробітна плата на підприємстві близько 1 200 доларів (32 500 грн, - ред.). Звичайно, шахтарі одержують більше», - прокоментував Іван Головатий.

Далі український нардеп вирушив на всесвітньо відомий завод «БелАЗ», який є одним зі світових лідерів з виробництва кар'єрних самоскидів.

«На сьогоднішній момент середня зарплата – 1 700 білоруських рублів (18 300 грн, - ред.)», - розповів директор заводу «БелАЗ».

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Наступним на черзі став Мозирський нафтопереробний завод, який продає свою продукцію, зокрема й в Україну. Генеральний директор Віталій Павлов розповів, що середня зарплата працівника Мозирського НПЗ становить 2 400 білоруських рублів або 25 600 гривень.

Євгеній Шевченко також відвідав завод харчової продукції «Санта-Бремор», чиї товари можна побачити і на українських полицях.

«Середня зарплата по підприємству – 1 400 рублів (17 000 грн, - ред.)», - розповіла Олеся Єліна, заступник директора з маркетингу.

Потім депутат вирушив до білоруського села, де дізнався, що працівник колгоспу отримує у середньому 1 000 білоруських рублів, що на наші гроші – 10 700 гривень. Також Євгеній Шевченко встиг зазирнути до сільської лікарні та дізнався, що зарплата лікаря у білоруському селі становить 2 000 білоруських рублів або 21 000 гривень, а в онкологічному центрі, що знаходиться в агромісті Лісовому у Мінському районі, середній лікар отримує 2 500 білоруських рублів (27 000 гривень), а лікарі високої категорії – від 41 000 до 54 000 гривень.

Наступним на шляху Євгенія Шевченка став Парк високих технологій у Мінську – ІТ-серце Білорусі.

«Середня зарплата по парку за минулий рік – приблизно 2 400 доларів на місяць», - зазначив заступник директора Парку високих технологій Кирило Залеський.

Як повідомляв Знай.ua, депутат Шевченко розповів, кого в Україні хочуть визнати корінним народом.

Також Знай.ua публікував слова Євгена Шевченка: Білорусь зараз перебуває у такій ситуації, бути чи не бути.