Свій коментар вона дала у програмі «Мотив Подорожнього».

«Хвилювання в Казахстані не схожі на Майдан, але вони стали першим зрушенням у цій країні. Насамперед Токаєв сприймався просто як аватар Назарбаєва – хто міг би подумати, що він зможе усунути Елбаси від влади? А наразі навіть прихильники Назарбаєва не знають, у Швеції він чи у Швейцарії. Токаєв зміг взяти у свої руки всю владу в країні, щоправда, за допомогою російських багнетів», - зазначає Яніна Соколовська.

Для України це дуже погана історія, вважає вона.

«З одного боку Росія не має контролю над Казахстаном, але при цьому веде власну гру. Проте говорити про російське панування в країні справді не можна. Річ у тому, що найважливіше в Казахстані – корисні копалини, які на 85 відсотків контролюють американці, британці, китайці та японці, Росія до них не допущена. При цьому самі народні виступи не можна розглядати як результат чийогось впливу ззовні – вони мають внутрішній, соціально-економічний характер», - наголошує Яніна Соколовська.

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бортник припустив, що українські економічні інтереси у Казахстані постраждають унаслідок народних виступів у цій країні.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що події у Казахстані прокоментував політичний консультант Андрій Бодров.