Фільм можна побачити на його Youtube-каналі.

«Сільське господарство – це 6,8% ВВП Білорусі, а тим часом ІТ – сьогодні вже 6,2%. Виходить, Білорусь настільки IT-країна, наскільки і аграрна. Фантастика якась», - зазначив Євгеній Шевченко.

За словами депутата, як виявилося, навіть більшість ігор, в які грають люди з усього світу, теж саме тут розробляється.

«Цю вільну економічну зону для ІТ-шників відкрили ще 15 років тому: вже тоді в Білорусі зрозуміли, що потрібно вкладати в майбутнє», - наголосив Євгеній Шевченко.

Заступник директора Парку високих технологій Кирило Залеський зазначив, що Парк високих технологій – це саме державний проєкт, який був запущений для того, щоб утримати найкращих експертів цієї галузі в Білорусі.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

«На стороні юридичних та фізичних осіб ми маємо податкові пільги: у нас прибутковий податок знижено до 9%. За статистикою виходить, що кожен працівник, з урахуванням високої зарплати, за всіх цими пільгами платить у 3,5 більшого податку бюджет, ніж середній працівник у Білорусі. У парку сьогодні працює 1,5% економічно активного населення, і вони сплачують 2,5% усіх податків, які надходять до бюджету», - розповів Кирило Залеський.

Як зазначив заступник директора Парку високих технологій, за минулий рік компанія експортувала продукції на 2,7 млрд доларів, а середня зарплата за штатом становить 2400 доларів на місяць. Також, за його словами, близько 3 тисяч іноземців приїхало до Білорусі на ПМП для роботи у компаніях ПВС.

Як повідомляв Знай.ua, депутат Шевченко розповів, кого в Україні хочуть визнати корінним народом.

Також Знай.ua публікував слова Євгенія Шевченка: Білорусь зараз перебуває у такій ситуації, бути чи не бути.