Про це він розповів у програмі «100% Лямець».

Як зазначає гість програми, влада говорить про сучасні аеропорти в Україні, де квитки за ціною залізничних. В теорії, міркує він, держава сама може за це доплачувати, оскільки відповідні механізми є, потрібне лише бажання.

Також, каже Сергій Лямець, говорять про українські літаки виробництва заводу «Антонов», продукція якого може бути не гіршою, аніж «Мрія». «Суть ідеї національних авіаліній у тому й полягала, щоби купувати українські літаки. Ось тільки «Мрій» на весь світ лишилося... Так, це добрі літаки, але старі», - пояснює він.

А відтак, підкреслює журналіст, чиновники хочуть купувати французькі літаки, аргументуючи це тим, що літаків «Антонова» ще немає, а програму хочеться запустити чимскоріше. Принагідно Сергій Лямець нагадує, що штаб-квартира компанії Airbus знаходиться у Франції. «Airbus та Boeing – це головні конкуренти на ринку пасажирських літаків. Не сперечаюся, літаки у них дуже добрі», - стверджує він. Тим не менш, зауважує блогер, українські чиновники стверджують, що цю компанію їм порадили найняті французькі консультанти. Отже, підсумовує журналіст, українська авіакомпанія буде використовувати саме французькі літаки, а не українські.

Як повідомляв Знай.ua, Лямець заявив, що після розпаду СРСР Україна не забрала свою частину грошей та ресурсів.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Лямець розповів про втрачені внески з часів СРСР.