Обрання запобіжного заходу Петру Порошенку продемонструвало, що українська влада насправді нічого не вирішує в Україні – все робиться за методичками і дзвінками з Вашингтона. При цьому так звані американські демократи (ми зараз не про назву партії), коли мова заходить про Україну, плюють на закон і схвалюють виборче правосуддя.

Посудіть самі-Віктор Медведчук, який не переховувався від режиму, прийшов сам за підозрою, отримав домашній арешт і пачку санкцій від своєї ж держави, а Петро Порошенко, який втік на захід у пошуках "даху", як тільки почув про підозру, отримує особисте зобов'язання. Тобто, нічого. Про це пише "112".

Де логіка? Віктор Медведчук-приватна особа і законослухняний громадянин України, піддається переслідуванню за те, що погодився допомогти переговорам про порятунок країни від замерзання і блекаутів. І йому продовжують домашній арешт, незважаючи на те, що адвокати розбивають всі звинувачення прокуратури. З іншого боку, Петро Порошенко-посадова особа, яка офіційно несла відповідальність за вирішення або невирішення цих питань - виходить сухим з води. Де юридична логіка в тому, що у них різна запобіжний захід?

Що ще важливо. Зеленський зараз опинився в найскладнішому становищі. Країна висить на волосині від краху. Так, від Порошенка ніякого толку зараз немає і не буде, але Медведчук адже може вирішити цілий ряд найважливіших питань. Це і мир на Донбасі (у Медведчука Є схвалений усіма сторонами мирний план), і поліпшення відносин з Росією (тільки з лідером ОПЗЖ Москва готова вести переговори), і ціни на газ (раніше Медведчук вже домовився про ціну на газ для України менше 200 доларів за тисячу кубів), вугілля та інші ресурси. Також варто згадати, що саме Медведчук може розблокувати переговорний процес з обміну утримуваними особами. Тобто влада переслідує політика, якого своїми силами міг би вирішити ключові питання з порятунку країни.

Але Віктор Медведчук-під домашнім арештом, а Порошенко, який проїхався кабінетами західних кураторів і повернувся тільки тоді, коли отримав гарантії, що захід його прикриє, на волі і насміхається з обдуреного Зеленського.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Показати ще

Маємо чергове свідчення того, що влада Зе в Україні нічого не вирішує. Не стане Зеленський вироком Порошенка, бо змушений виконувати накази з-за океану. Зеленський сьогодні служить кому завгодно, але тільки не українському законодавству і народу.

Але ж знали, що вибирали…

Кирило Кіквідзе