Про це виданню "Фокус" розповів засновник групи Андрій Волков.

За оцінкою фінансиста, зараз річний обсяг ринку проблемних кредитів, становить близько $150 млн.левова частка припадає на активи, які реалізує ФГВФО.

Волков також розповів, що в 2020 році група "Інвестохіллс" створила Міжнародний фонд "Інвестохіллс ХЕЛІАНТУС", який в кінці 2021 року залучив в український ринок проблемної заборгованості кілька десятків мільйонів зарубіжних інвестицій. Йдеться про продаж ФК "Інвестохіллс-Веста", яка входить до групи "Інвестохіллс", практично всього свого портфеля проблемної заборгованості двом великим спеціалізованим інвестфондам — Emso Group (Великобританія, США) і APartners Capital Group (Італія, Мальта). Портфель проблемних активів, який знаходиться під управлінням даних міжнародних фондів, — близько $10 млрд.В Україні ж вони купили пул проблемних боргів банків-банкрутів.

За словами бізнесмена, Ця операція з продажу портфеля проблемних активів іноземним інвесторам виявилася найбільшою на ринку NPL в минулому році.

"Інвестохіллс ХЕЛІАНТУС" планує і далі залучати в ринок npl зарубіжні інвестиції. Плани фонду-залучити в Україну близько $100 млн інвестицій.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

При цьому групу компаній не лякає той факт, що ФГВФО поступово позбавляється від спадщини банкопаду 2014-2015 років і незабаром пропозиція на ринку вичерпається. За словами Андрія Волкова, в період з 2018 по 2021 рік обсяг NPL на балансах українських банків знизився з 595 млрд грн до 423 млрд грн, а ФГВФО в минулому році зберігав контроль над активами загальною вартістю близько 100 млрд грн, що в кілька разів менше, ніж кількома роками раніше.

"Зараз" Інвестохіллс " продовжує активно шукати нові ніші для інвестицій, у тому числі вивчає ринок боргів у газовій сфері, збирається брати участь у купівлі боргів державних банків, а також у приватизації підприємств», - поділився планами бізнесмен.