Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

На думку гостя програми, нічого дивного у цій ситуації немає, адже зараз триває зачистка українського медійного поля від самої України. «До моєї історії треба ставитись не як до моєї, а як на симптом краху медіа», - переконаний Остап Дроздов.

Журналіст зазначає, що, по суті, вже був готовим до такого розвитку подій, щойно Офіс президента та «слуги» почали виходити на ринок приватних мовників. Він підкреслює, що це відрізняється від ситуації з державними. «Тому що «Дом» і «Рада» – це державні кошти, вони зі своїх офшорів їх не витягли. Уявіть собі: ти маєш бюджет, і він тебе облизує. Це ж просто подарунок Бога! А тут вони зайшли на ринок приватних медіа і «Четвертий канал» став такою першою здобиччю», - пояснює гість програми.

Принагідно він зауважує, що «Четвертий канал» зазвичай схвально ставився до націоналістів, а відтак останні події – це ціленаправлене та масштабне вбивство українського духу на українському ж телебаченні. Тобто, підкреслює Остап Дроздов, йдеться про ліквідацію гострого та актуального наративу, а це вже дещо більше, аніж просто дотепні люди чи канал.

До того ж, зауважує письменник, він веде риторику послідовної та жорсткої критики, а це не влаштовує владу. «Очікувати від мене різкого розвороту можна тільки у фантастичному сні», - підкреслює він.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Отже, стверджує журналіст, його звільнення – це черговий крок до системного знищення медіа в Україні. Він пропонує абстраговано подивитися на цей ринок, який, хоч і є дивним та спотвореним, але все ж таки залишається ринком. «Залишаються тільки дуже крупні, кабанячі гравці: це або олігархи, які мають свої холдинги, це влада, яка має – ви собі не уявляєте – який божевільний ресурс, такі темпи збагачення, як ці демонструють», - розповідає Остап Дроздов. Гість програми зазначає, що вони протягом двох років змогли так нажитися, як олігархам вдалося лише за десять.

Як повідомляв Знай.ua, Дроздов назвав себе «уламком часу» та поглузував із любителів тік-току.

Також Знай.ua писав про те, що громадське телебачення заявило про спробу влади ліквідувати незалежне мовлення в Україні.