Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Виходячи з тих аналізів професійних юристів та адвокатів, з якими я встиг ознайомитися, доказова база ДБР та СБУ справді викликає надто багато запитань і справа може розсипатися в суді. Зважаючи на все, розуміє це і Порошенко», - каже Максим Ялі.

Політолог зазначив, що прихильники Порошенка відрізняються своєю активністю, пасіонарністю та готові виходити на масові протести навіть у разі, якщо Порошенка відправили б до СІЗО, не кажучи вже про тюремний вирок. За його словами, для цього експрезидент має і необхідні фінансові ресурси.

«До того ж, до подібного сценарію дуже скептично ставляться на Заході, що вже було озвучено послом Великобританії напередодні засідання суду. В умовах, коли американські та європейські ЗМІ майже щодня пишуть про те, що ось-ось Путін нападе, і що нібито вже почали вивозити сім'ї російських дипломатів з території України, що зазвичай роблять після того, як рішення про вторгнення вже прийнято, подібна внутрішньополітична боротьба явно недоречна. І вже неодноразово стала причиною поразки України у боротьбі за свою державність перед зовнішніми загрозами», - розповів Максим Ялі.

За його словами, не можна однозначно стверджувати, чи був випадковим збігом терміновий приліт держсекретаря США Блінкена до Києва саме під час судових засідань у справі Порошенка, про який стало відомо лише за день до візиту з анонімних джерел. При цьому, зазначив Максим Ялі, цілком імовірно, що на суддів це вплинуло перед прийняттям рішення.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше прихильники Петра Порошенка провели мітинг біля Офісу президента.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв спрогнозував перспективи кримінальної справи проти експрезидента Петра Порошенка.