Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Про це в інтерв'ю Європейській правді розповів бізнесмен Сергій Кузяра, який також проходить у цій справі.

"Ні Медведчук, ні Порошенко, ні їхні представники не мали відношення до моєї діяльності. Я самостійно вибудовував ланцюжки, що дозволяють забезпечити поставки. Знаючи всіх керівників вугледобувних підприємств, я розумів ситуацію і пропонував шляхи її вирішення.

Не хочу називати імена, щоб не створювати цим людям проблем, та й мені краще утримуватися від зайвих коментарів, але з обох сторін було величезне бажання працювати, і законодавча база дозволяла це робити", - розповів Кузяра.

При цьому він підкреслив, що реалізувати все на ділі не вдалося.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

"На жаль, реалізувати ці починання не вдалося. Каменем спотикання стало небажання пов'язувати зустрічні поставки товарів. Фінансова система на той час вже не працювала - українські банки припинили свої операції на тимчасово непідконтрольних територіях. Результатом цього стало моє залучення до кримінального провадження ДБР", - зазначив бізнесмен.

Також Кузяра розповів, чи знайомий він особисто з Віктором Медведчуком.

"Бачив по телевізору і перетинався до всіх цих подій через спільних знайомих. Він, напевно, навіть не ідентифікує мене", - зізнався Сергій Кузяра.

Крім того він відповів на питання, чому на опублікованих пресою записах телефонних розмов Віктор Медведчука згадує прізвище бізнесмена.

"Я активно їздив в "ЛДНР" і вів там діалог. Я від цього ніколи не відмовлявся. При цьому вважаю, що справжність цих плівок підлягає сумніву. Принаймні, в матеріалах справи, пов'язаних зі мною, є пряма фальсифікація цих записів", - розповів Сергій Кузяра.

Разом з тим він повідомив, що організовуючи операції з вугіллям він не погоджували свої дії з Медведчуком.

"Не було необхідності погоджувати це з ним. Роль Віктора Володимировича в цьому процесі дуже сильно перебільшена: у нього була маса питань, і його участь у вугільних питаннях є не його ініціативою, а реакцією на прохання з українського боку", - підкреслив бізнесмен і додав, що слідчі органи пропонували йому угоду за формулою "дай свідчення на Порошенка або Медведчука - отримай свободу"?

"Ніхто навіть не соромився. Вони говорили, що їх цікавить в першу чергу Порошенко. Вони хотіли будь-яку інформацію, яка дозволила б прив'язати його до цієї справи. З цього приводу вони не просто мені пропонували, а тиснули на мене. Ці свідчення і були основною метою, навіщо мене "закривали", але я пояснив, що не буду нікого обумовлювати", - підкреслив Сергій Кузяра.

Нагадаємо, адвокат Сергій Колесник заявив, що суд у справі бізнесмена Сергія Кузяри є яскравим прикладом вибіркового правосуддя.