Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Політика – це не просто персони. Персони – це уособлення якихось інтересів і, що найважливіше, якихось цінностей, що в Україні насправді дуже важко прищеплюється. Згадаємо особу Порошенка. Не будемо аналізувати його персону, але дуже цікаво, що в ситуації зі спробою притягнути його до кримінальної відповідальності не йде мова про персону. Для більшості українських громадян насправді неважливо, винен Порошенко чи не винен в юридичному сенсі», - вважає Олесь Доній.

На його думку, більшість українських громадян хочуть або щоб Порошенка посадили до в’язниці, або навпаки – щоб його виправдали. Журналіст додав, що мова іде не стільки про персону, скільки про символ. Олесь Доній зазначив, що для частини українців експрезидент є символом боротьби за українську територіальну цілісність, мову, церкву, державу, і хоча їх меншість, проте вони дуже активні.

«Це символ віри. Для інших Порошенко – це теж символ віри, але символ віри корупції, символ незаконного збагачення з використанням державних посад та символ таємних змовин з ворогом. І там, і там аргументація не працює. І там, і там є віра. А коли є питання віри, ми знаємо, що аргументи не працюють. Для дуже незначного відсотка українців насправді важливе питання законності. В Україні є велика персоніфікація політиків і є символізм», - заявив Олесь Доній.

Як повідомляв Знай.ua, Рибаченко заявив, що сам Путін символізує собою іміджевий парадокс.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Ялі назвав причину, яка стримує Путіна від повномасштабної війни з Україною.