Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

На думку гостя програми, у політиці є приблизно такий же невеликий відсоток чесних людей, як і в будь-якій іншій сфері. «Питання в тому, що демократична політика умовно передбачає виборність. Тобто у нас є виборна політика, і ті, хто гостріші, цинічніші, неправедніші мають більші шанси в умовах Україні», - пояснює він.

До того ж, зауважує Олесь Доній, у ході виборів громадськість надає переваги тим чи іншим кандидатам, чим і виправдовує свій вибір. «Питання, чи готові українці до більш морального вибору, поки що не має позитивної відповіді», - міркує він. Зокрема, журналіст нагадує, що жоден з 6 президентів України так і не боровся за її незалежність, але це був вибір людей. Тобто, констатує він, таким був суспільний запит, а відтак питання потрібно ставити не тільки до політиків, але й до виборців.

За словами гостя програми, у певний момент виникало враження, що моральні елементи просто не наважувалися на те, аби йти в політику. У приклад він називає В’ячеслава Чорновола, який йшов на вибори у 1991 році, але вже в 1994 передумав.

Далі Олесь Доній міркує над наявністю альтернативи старим політикам. «Коли кажуть, що в Україні нема альтернатива – це не правда. Але альтернатива – це люди, які мають з нами спільний світогляд», - підкреслює він. Журналіст вказує на необхідність впевненості, а також командної роботи, командних засобів боротьби щодо поширення у суспільстві своїх ідей та світоглядних цінностей. Тобто, зазначає він, ідеї, які поділяють інтелектуали та громадські діячі, мають стати ідеями більшої частини суспільства.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів яку роль відіграє символізм в українській політиці.

Також Знай.ua писав про те, що Охотін розповів, як працює емоційний інтелект виборців.