Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Росія показала у Казахстані, що вона може бути гарантом збереження влади для будь-якого режиму. Це ж історія не лише Казахстану, а й Білорусі, Вірменії, Венесуели, Сирії. Тобто Росія всюди показала, що якщо вона хоче, якщо ця влада домовилася з Росією, вона збереже владу будь-якому режиму. У яких би складних ситуаціях він не був», - заявив Руслан Бортник.

Він наголосив, що при цьому Росія втягнула у цю гру ОДКБ. За його словами, якщо разом Вірменія, Білорусь, Киргизія, Таджикистан взяли участь в операції в Казахстані, вони можуть разом діяти і в інших зонах світу. На думку політолога, ці країни тепер уже співучасники.

«Примітно, що операцією щодо Казахстану номінально керував лідер вірменського майдану. І ось Росія показала, що ОДКБ – це все-таки жива структура, що вони мають внутрішню відповідальність і що цю структуру можна застосовувати як стабілізатор жандарма, як захочете, для будь-яких режимів», - вважає Руслан Бортник.

Політолог зазначив, що ця роль Росії дуже приваблива для багатьох країн. За його словами, Росія показує, що якщо країни будуть із нею, то вона зможе зберегти їм владу – те, що Захід зберегти не може. Руслан Бортник додав, що Захід відносно гарантує стабільність лише всередині ЄС чи НАТО.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що зараз складається протистояння двох військово-політичних блоків – НАТО та ОДКБ.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв заявив, що європейці відчули всі мінуси відсутності суверенітету ЄС.