Коментар експерта прозвучав у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

«Росія прагне виторгувати собі контроль над усім пострадянським простором. Ситуація цьому сприяє: США та Китай зараз залагоджують свої взаємини, і готові чимось поступитися Росії, щоб вона не плуталася у них під ногами. Білорусь уже покотилася, після хаосу та паніки, у бік відтворення імперії. Тепер Росії потрібна й Україна – у максимальної збережности, не зруйнована, зі своєю економікою, але під російським контролем. Москві потрібен такий український уряд, який добровільно-примусово рушить країну на об'єднання з Росією у тій чи іншій формі», - вважає Олександр Кочетков.

Тому, пояснює він, росіянам не можна руйнувати українську інфраструктуру.

Кремль хоче вирішувати всі найважливіші питання в Україні, але щоб вона була на самозабезпеченні. З цією метою обидві сторони – і Росія та США – перед переговорами максимально підвищують ставки. Обидві сторони надувають щоки», - каже Олександр Кочетков.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому вважає повномасштабну російську агресію проти України надзвичайно низькою.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Кочеткова, США та Росія зараз не намагаються домовитися, а займаються взаємним шантажем.