Оригінал на сайті Medium

Цинічна і брехлива українська влада на чолі з Зеленським скаржиться, що з України вивели 12,5 млрд дол. на тлі чуток про можливе російське вторгнення. По-перше, ці чутки сама українська влада і породила, а по-друге, вони самі ж виводять накрадені гроші за кордон. ЗМІ повідомляють, що віце-президент Єрмак нещодавно купив квартиру в Лондоні. Готуються тікати з країни. А скільки таких випадків ще не стали надбанням громадськості? Скільки влада Зеленського за останній місяць вивела з країни?

А виводити гроші в офшори Зеленський і його оточення вміють дуже добре. Як показали Pandora Papers, Зеленський ухилявся від сплати податків шляхом махінацій з офшорами під час перебування главою "кварталу", а після обрання президентом отримував від своїх компаній роялті і дивіденди.

І виводити сьогодні у Зеленського є що. "Велике будівництво" - дуже прибуткова тема для президента. Його "гаманці", як той же Трухін, возять відкати з "Великого будівництва" в сумках. І якщо у Трухіна в багажнику валялися 150 тис. дол., уявіть, скільки таких відкатів стікається на Банкову. Не дивно, що на квартири в Європі вистачає не тільки Зеленському, а й Єрмаку, Шефіру та іншим поплічникам режиму.

У Зеленського прекрасно розуміють, що "зелена" влада скоро впаде, а тому намагаються врятувати накрадене, вкладаючи його в нерухомість на Заході, виводячи мільйони доларів в офшори.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Якщо Зеленський не боїться, в чому він намагається переконати українців через свої ролики, нехай просто поверне свої (накрадені) гроші в Україну. Покаже приклад, так би мовити. Але цього не буде, тому що Зеленський дуже боїться. Він боїться Путіна, Медведчука, праворадикалів, масових протестів. Самий боягузливий президент в історії країни, який до того ж нічим не займається, тільки лише збереженням особистої влади.

Але для порятунку України краще, якщо ця нікчемна, брехлива і злодійкувата влада впаде якомога швидше. Поки не почалася справжня війна, а економіка остаточно не перетворилася на руїни.

Анна Шушкевич