Про це він розповів на каналі «Знай 24».

Юрій Бабенко розповів, що наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла постанову, якою зобов’язала Кабмін ухвалити постанову про створення Державної служби у справах дітей. Адвокат пояснив, що одразу ця служба не утворилась – відповідно до постанови, має бути прийнято закон про Державну службу в справах дітей та закон щодо змін до бюджету, в якому буде передбачено, як новостворений орган буде фінансуватися.

«Зараз навіть законопроєктів ще немає. Лише після прийняття цих законів вступає в силу постанова Кабміну, якою зобов’язано Міністерство соціальної політики утворити цю службу положенням про Державну службу у справах дітей. І саме в цьому положенні буде вказано, які саме функції має виконувати цей новостворений орган, які в нього будуть повноваження, як він має взаємодіяти з іншими державними органами і так далі», - пояснив Юрій Бабенко.

Адвокат зазначив, наразі існує проблема із тим, що захистом прав дітей в Україні займаються аж шість міністерств в більшій чи меншій мірі, а також органи місцевого самоврядування – служби у справах дітей при місцевих адміністраціях. Така розгалужена система, за словами експерта, не є ефективною.

«Після створення єдиного органу, який мав би займатися правами дітей, очікуємо, що державна політика стане більш чіткою у цій сфері і очікуємо, що якісь процедури будуть покращені. Наприклад, надання висновків Служби у справах дітей. Очікуємо, що це буде відбуватися швидше, прозорішими стануть самі ці процедури», - розповів Юрій Бабенко.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, адвокат розповів, яке майно не ділиться навпіл між подружжям

Також Знай.ua повідомляв, що юрист пояснив, як визнати дитину, якщо вона народжена не в шлюбі.