Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

За словами Максима Ялі, з огляду на складну ситуацію біля наших кордонів, потік новин, пов'язаних з ймовірним нападом Росії на Україну, вже неможливо аналізувати. Він зазначив, що якщо вірити інсайдерам CNN у Білому Домі, Джо Байден вже повідомив своїх союзників, що вторгнення не уникнути.

«Щоправда, те ж саме CNN опублікувало новину про те, що американські ЗМІ нібито навмисно публікують все нові й нові сценарії нападу на Україну для того, щоб збентежити Путіна. Продемонструвати, що американська розвідка знає про його підступні плани та працює на попередження. Загалом, одним словом, усіх переграли», - розповів Максим Ялі.

Політолог зазначив, що більшість американців взагалі не розуміють реалії російсько-української війни і 56% із них, якщо вірити соцопитуванню видання «Політико», вважають Україну ворожою державою. На його думку, саме така соціологія пояснює, чому Байден чинить тиск на Зеленського, аби він виконав капітуляційні мінські угоди.

Максим Ялі зазначив, що чи не найбільший резонанс викликала опублікована «Українською правдою» інформація про те, що весь день з України вилітали чартерні рейси і нібито всі олігархи покинули Україну. Політолог зазначив, що видання належить Томашу Фіалі. За його словами, власник «УП» представляє в Україні інтереси транснаціонального капіталу, тому вони також зацікавлені у роздмухуванні паніки та втечі інвесторів.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

«Чим більше паніки, не кажучи вже про війну – тим дешевшим потім можна буде все скупити. Але навіть припустити, що опублікована інформація відповідає дійсності, що хочу сказати з цього приводу. Щури біжать з корабля. І нехай біжать. Саме боягузтво і продажність можновладців була головною причиною наших невдач і поразок», - заявив Максим Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що ми повинні агресивно нав’язуватися до Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Кочетков оцінив успіхи України в інформаційній війні з РФ.