Його слова прозвучали у програмі Петра Охотіна «Tiger News».

За словами гостя програми, у столиці України насправді є кілька художніх музеїв, що відповідають світовому рівню. Тим не менш, зауважує він, не так багато людей ними займається і мало хто про них узагалі говорить.

У приклад Юрій Комельков наводить Київську картинну галерею, якій, до речі, вже 100 років. Він підкреслює, що тут представлена найбільш якісна колекція в Україні. «Якщо перераховувати лише авторів, пов'язаних з Україною, то там представлені роботи Айвазовського, Куїнджі, Рєпіна, Ярошенка та інших. До речі, останнім часом музей виставляє і твори сучасних українських живописців», - розповідає галерист.

Принагідно він зазначає, що зараз у Київській картинній галереї йде проєкт Анатолія Криволапа «Ніч… Відбиток часу», це виставка полотен українських художників від 19 до 21 століття на тему ночі. За словами Юрія Комелькова, ця тема творчості доволі складна, а сам Криволап розпочинав свій творчий шлях саме з таких картин. «Нині це найдорожча картина сучасної України. Але до теми ночі він повертається постійно», - зазначає гість програми.

Як повідомляв Знай.ua, 100 років «Київській картинній галереї»: до ювілейної дати музей презентує альбом-каталог та виставку нових надходжень.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Трегубова розповіла, яких фільмів не вистачає українському кінематографу.