Про це заявив депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Жупанін, коментуючи виданню "ГОРДОН" проєкт закону про підвищення ренти.

"Ви не знайдете жодного прикладу, коли б якась країна зараз втручалася таким чином по суті в ринок і вибирала більше грошей від тих компаній, які займаються нафтою та газом", – сказав політик.

Жупанін зазначив, що у 2018 році держава для активізації нового буріння ввела стимулювальну ренту на видобування газу у 6% і 12% і пообіцяла не змінювати її протягом п'яти років.

"Будь-яка зміна правил під час гри негативно впливає на імідж України", – наголосив нардеп.

Він додав, що у разі ухвалення законопроєкту про збільшення ренти інвестори переглянуть свої інвестиційні проєкти у бік обмеження своїх витрат, вони не буритимуть нових свердловин і не збільшуватимуть видобування газу. Жупанін наголосив, що це призведе до зростання цін на газ через його дефіцит.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Мені здається, це вкрай невдале рішення, яке мало того, що порушує взяті на себе зобов'язання держави, так воно ще й може призвести до того, що позитивний тренд зростання видобутку серед приватних компаній в Україні зміниться негативною тенденцією падіння видобутку", – підсумував Жупанін.