Про це вона розповіла у новому блозі на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко розповідає що сьогодні в Україні триває податкова амністія, після закінчення якої Фіскальна служба проведе оцінку операцій фізичних осіб з купівлі нерухомості, якихось дорогих речей і буде з’ясовувати, за які гроші їх придбали і чи сплатили з них податки. «Умовно кажучи, якщо існує факт купівлі великого об'єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає і амністію людина не проходила, тобто не показала своїх реальних доходів, з яких чомусь не були сплачені податки, то наслідком цього буде те, що податкова має донараховувати суму несплачених податків», - пояснює журналістка.

Зокрема, зазначає вона, маються на увазі донарахування податків на 18% ПДФО та 1,5% військового збору. Вікторія Панченко зазначає, що йдеться не тільки про квартири, але й загалом про всі великі покупки на суму від 400 тисяч гривень. За її словами, держава може вимагати навіть практично 20%, якщо виявиться, що з цих грошей не сплатили податки. «Наприклад, якщо ви придивилися квартиру за 100 тисяч доларів, на податки заднім числом може піти 19,5 тисячі доларів», - пояснює журналістка.

Принагідно вона нагадує, що термін давності податкових злочинів становить 10 років, а що стосується донарахування податків – 3. «Арахамія каже, що всіх цих перевірок не буде. А ось експерти кажуть, що все може бути, бюджет наповнювати потрібно. Швидше за все, законопроєкт до Ради найближчим часом все ж таки внесуть», - міркує Вікторія Панченко. Вона підкреслює, що таку вимогу ставить закон про амністію капіталів, але невідомо, що буде далі.

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, хто може потрапити під нові податкові перевірки.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла, у яких випадках українців можуть позбавити пенсії.