Свою думку він висловив у програмі «Мотив Подорожнього».

Як розповідає гість програми, він розраховував на те, що буде сформований якийсь союз, можливо, балто-чорноморський за участі України, Польщі та країн Балтії, але зовсім не очікував побачити там Великобританію. «Якщо у нас з'явився такий потужний союзник, це відкриває хороші перспективи», - підкреслює Валентин Стефанович.

Зараз же, зазначає він, Великобританія займається формуванням поясу безпеки, у який можуть ввійти не тільки Україна та Польща, але й скандинавські та балтійські держави. «Для нас це позитивний фактор, хоча поки що йдеться не про військово-політичний союз, а про суто політичний», - підкреслює експерт. Зокрема, він нагадує, що Британія та Польща – члени НАТО, а британці зможуть надати Україні потужну економічну підтримку.

До того ж, додає Валентин Стефанович, після того, як Великобританія вийшла з ЄС, вона почала активніше вести свою зовнішньополітичну гру, що можна побачити і по постачанню зброї, і по фінансуванню. «Але у Британії двопалатний парламент та потужна бюрократія, там усі рішення треба довго узгоджувати», - зауважує гість програми і додає, що для укладання такого альянсу знадобиться навіть підпис королеви. Загалом же, міркує він, потрібно вирішити всі формальності і тоді вже союз оформлять юридично.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що сьогодні Великобританія позиціонує себе як альтернативний центр сили.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Стефанович прокоментував офіційний візит до Києва французького президента Еммануеля Макрона.