Про це він розповів у своєму відеоблозі на сервісі YouTube.

Як розповідає експерт, у Конституції РФ прописаний статус Криму, але світова спільнота вважає його не легітимним. Натомість російським Крим визнало, підкреслює він, 5-6 держав світу. Отже, констатує Руслан Бортник, РФ хоче змінити цю ситуацію. «Росія хоче, щоб Крим був визнаний її частиною, щоб між ним та іншими країнами могли існувати торгові відносини», - пояснює він і додає, що з цією мотивацією можна працювати.

Водночас мотивація України, зазначає політолог, інша. «Наш інтерес зараз, звісно, повернути Крим, але насамперед – повернути український вплив у Криму», - пояснює він. Водночас Руслан Бортник підкреслює, що про визнання Криму російським не йдеться ні зараз, ні в майбутньому.

Далі експерт розповідає, чи можливі переговори в цьому питанні. «Росія заявляє, що діалогу про Крим не може бути», - підкреслює він. Тим не менш, міркує політолог, переговори про повернення на кримський півострів українського бізнесу цілком можливі. А ставити питання про справжній референдум у Криму, зазначає Руслан Бортник, можна буде, ймовірно, років через 10. До того ж, зауважує він, тут знадобиться міжнародне спостереження, а самі результати будуть залежати від політики української держави.

Як повідомляв Знай.ua, Литвин заявив, що Китай не зробив жодних кроків до того, щоб визнати Крим російським.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Малєєв розповів, чи буде практичний ефект від діяльності «Кримської платформи».