Як зазначає РБК-Україна, це може бути пов'язане з тим, що щодо Олійника відкрито кілька кримінальних справ, якими займається НАБУ, пише Апостроф.

Основні пункти претензій НАБУ до Святослава Олійника - брехня у декларації, ухилення від податків та безліч корупційних скандалів. Святослав Олійник також підозрюється в тому, що він приховує свою нерухомість, використовуючи підставних осіб.

"Однією з таких "підстав" став керівник компанії Investment Service Ukraine Іван Герасименко (разом з ним Олійник був кінцевим бенефіціаром ТОВ "Українські медіа системи" та ТОВ "Інвестмент Сервіс Юкрейн"). За деякими даними, на Герасименка оформлено кілька квартир у Києві та Дніпрі, а також вілла на Одещині", - повідомляє видання.

Крім того, у 2021 Головне слідче управління Державної фіскальної служби також зайнялося громадянською дружиною Олійника Іриною Гуназою за статтями 209 "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом" та 212 "ухилення від сплати податків, зборів. Святослав Олійник не задекларував майно своєї громадянської дружини Ірини Гунази, але слідчим стало відомо, що вона має безліч земельних ділянок у Дніпропетровській та Київській областях, Дніпрі, домоволодіннями у Дніпрі, нежитловими приміщеннями у Павлограді.

За інформацією журналістів, активи Олійника, записані на його дружину, також знаходяться у Словаччині. Гуназа має там будинки, земельні ділянки та бізнес. Як писало словацьке видання Finančné Noviny, Олійник розглядає Словаччину як "запасний аеродром" у разі проблем з українськими податківцями та правоохоронцями.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Крім того, НАБУ внесло до Реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження щодо приватизації Аульської хлоропереливної станції, до якого як голова облради Святослав Олійник мав безпосереднє відношення.

"Справу про приватизацію "АХП" кваліфікували за 364 статтею Кримінального кодексу – зловживання владою чи службовим становищем. Якщо вина Святослава Олійника буде доведена у суді, йому загрожує 6 років за ґратами", - повідомляє видання.

Раніше повідомлялося, що колишнім головою Дніпропетровської облради Святославом Олійником активно займаються НАБУ та ДФС. Інтерес правоохоронців обумовлений тим, що 2020 року практично всі тендери ОДА вигравали близькі до нього фірми.