Про це він розповів у програмі Тараса Загороднього «Знай наших».

На думку експерта, Експортно-кредитна агенція повинна мати право покривати відсотки за кредитами і це повинно бути прописано в законодавстві. Як він пояснює, це буде сприяти розвитку української економіки, тому що кредит стане дешевшим.

Водночас Дмитро Олійник зазначає, що робота в цьому напрямку вже йде. «Наприклад, після ухвалення на державному рівні програми «5-7-9» обсяг кредитів досяг 90 мільярдів гривень. Це дуже добрий результат – кредити розвивають економіку, особливо тоді, коли прямують у реальний сектор», - розповідає він.

Натомість гість програми взагалі не радить кредитувати українських імпортерів, особливо, якщо кредити вони отримують від державних банків. За його словами, тут особливо йдеться про імпортерів, які везуть в Україну готову продукцію.

Отже, констатує Дмитро Олійник, з одного боку, держава кредитує виробників, з іншого – імпортерів, що заважає розвитку, оскільки доводиться конкурувати з іноземними товарами. «Наша організація докладно вивчає цю ситуацію та готує свої пропозиції», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олійник розповів про проблеми української промисловості, які породив різкий стрибок ціни на газ.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ пояснив, чому в Україні багато підприємців.