Про це він сказав в ефірі каналу «Утро Февраля».

Проте, додав політолог, такого перебігу подій не визнає навіть Лукашенко. За його словами, росія може вирішити анексію Херсона без проведення референдуму, оскільки жителі регіону добровільно не підуть голосувати за відділення Херсона від України.

«Швидше, вони зважаться на пряму анексію. Якщо звернутися до промови путіна 9 травня, там була така фраза: “Ми воюємо на своїй землі”. Тобто вони автоматично вважають свою землю, де стоять російські солдати», - заявив Ігор Рейтерович.

Але я більш ніж упевнений, додає він, що Херсон та Херсонська область будуть відвойовані військовим шляхом українською армією.

«Тобто, якщо вірити в якісь варіанти переговорів, підписання мирного договору, про який знову активно заговорили в росії, не буде мирного договору чи бодай якогось перемир'я, поки ці території перебувають під контролем росії», - резюмував Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що російський громадський діяч Віктор Уколов заявив, що путіну вдалося згуртувати Україну, як жодному українському політику.