Про це вона розповіла у новій програмі «Суть подій» на Youtube-каналі Знай.ua.

«Для призначення пенсії в Україні з кожним роком потрібно все більше і більше стажу. Цього року для оформлення пенсії у 60 років, потрібно мати не менш ніж 29 років стажу, а наступного року будуть вимагати вже 30 і так далі, і далі», - зазначила Катерина Котенкова.

За словами журналістки, у 2028 році необхідний стаж для отримання пенсії у 60 років сягне 35 років.

«Стаж потрібно заробити, а потім ще й довести його наявність. В умовах воєнних та економічних потрясінь наше законодавство може стати марним, тому над цим треба замислюватись вже зараз», - підкреслила Катерина Котенкова.

Журналістка зазначила, що наразі існує багато прикладів, коли якісь підприємства закривалися через початок росією повномасштабної війни, та окрім того, що не виплачували борги по зарплаті, ще й не мали можливості надати довідки з місця роботи, що потрібні працівникам для подальшого оформлення пенсій.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Мільйони людей залишились без роботи і не просто не можуть напрацьовувати собі стаж, а ще й не можуть заробити собі на шматок хліба», - зазначила Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Попенко розповів про процедуру відновлення зруйнованого Росією житла в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Катерини Котенкової: в Україні запроваджується нова щорічна виплата для певної категорії громадян.