Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

«Ця війна насправді є більш ніж трьохсот літньою, але з певними перервами і у більшій своїй частині з перебуванням в окупації. Ця війна має єдину мету – сам факт існування українця», - зазначив Остап Дроздов.

За словами експерта, війна з росією, що насправді триває вже не одне століття, це війна за українську ідентичність, яка є протилежною російській.

«Це екзистенційна війна на підставі не сприйняття самого факту нашого буття: росіянам просто кортить розуміти, що українців не існує, а є лише «діалектичне відгалуження великоросів». За такою логікою росія завжди існувала, і нічого не змінилося у 21 сторіччі», - підкреслив Остап Дроздов.

Як зазначив експерт, всі роки до повномасштабного вторгнення, росія через відповідні телеканали та політичні партії культивувала з українців малоросів або радянських людей. На думку журналіста, на жаль, ця пропаганда працювала і впливала на українських людей, тому деякі люди дуже сильно здивувалися, коли росія розпочала чергову агресію проти України 24 лютого.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Геннадій Друзенко розповів, як повинна виглядати справжня перемога України.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній заявив, що Україна неминуче стане членом ЄС.