Про це він розповів на каналі «Знай24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Наступні кілька місяців до вересня будуть критично важливими, а особливо наступні 3-4 тижні. Якщо нам вдасться утримати (території, - Ред.), то 15 червня відбудеться перелом у дипломатичному сенсі: я вірю, що ми вистоїмо», - зазначив Вадим Трюхан.

За словами експерта, перелом буде зумовлений тим, що якщо у найближчий місяць Україна продовжить успішно оборонятися, то це буде знаком для Західних країн, і їм стане просто політично незручно вагатися щодо підтримки України.

«Я очікую, що на третій зустрічі (на військовій базі «Рамштайн», - Ред.) пролунають серйозні рішення, коли буде конкретно йтись про авіацію та про підсилення військово-морських сил», - підкреслив Вадим Трюхан.

Як зазначив дипломат, від військових результатів ЗСУ у червні залежатиме у цілому подальший перебіг війни: на думку експерта, якщо українська армія продовжить успішно оборонятися, то суттєвий перелом війни на наш бік до кінця літа станеться.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, футуролог Андрій Длігач заявив про необхідність визначитися, якою буде майбутня модель української економіки.

Також Знай.ua публікував слова Олександра Мусієнка про евакуацію з Азовсталі: Це операція з порятунку життів.

https://youtu.be/58b0F5PSddw