Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Чому я був більш ніж впевнений, що війна неминуча? Це екзистенційна криза між Україною та росією: це дві світоглядні парадигми, які є взаємовиключними. Я був відданий концепції, що розвиток держав і народів підпорядковується психологічним законам», - зазначив Олексій Толкачов.

За словами футуролога, росія страждає від комплексу неповноцінності, що психологічно компенсується манією величі, яка постійно потребує постійного підтвердження.

«Уся суть буття росії – це геополітичне самоствердження: доводити своєму світові те, які вони «великі та могутні». Але також є внутрішня порожнеча і гнів: вони розуміють, що вони ущербні у своїй основі і дивляться на Європу, глибоко в душі розуміючи, що їм цей рівень життя недосяжний», - наголосив Олексій Толкачов.

Як зазначив футуролог, коли хтось із пострадянського простору починає жити краще, ніж росія, то їх захлинає ненависть та заздрість – саме це і стало однією з передумов до повномасштабного вторгнення в Україну.

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

«Конфлікт України та росії я по паралелі порівнював з відходом жінки від чоловіка до іншого. Чоловік, від якого йдуть, саме травмований комплексом неповноцінності, тому такий чоловік швидше уб'є свою кохану, ніж відпустить її до іншого», - сказав Олексій Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Вадим Трюхан спрогнозував, коли може статися перелом у війні на користь України.

Також Знай.uа повідомляв, що Тарас Загородній заявив, що необхідно деокупувати всю територію України.