Про це він розповів на канал «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«путін підписав зміну в указ «про спрощене отримання громадянства росії окремим особам». У вихідному документі «окремими особами» були жителі ОРДЛО, (а зараз це також жителі тимчасово окупованих територій після 24 лютого, - Ред.)», - зазначив Андрій Вігірінський.

За словами експерта, стався ще не найгірший варіант: путін міг би підписати аналогічний указ, зазначивши там мешканців якихось чергових «народних республік», що означало б те, що тимчасово-окуповані Херсон та Мелітополь підуть за сценарієм «республік» в ОРДЛО.

«Путін підписав це, як «громадянам України, які проживають на території Херсонської та Запорізької областей». Ми можемо говорити про порушення норм міжнародного права, тому що Женевська конвенція визначає як неприпустимий примус у вступ до громадянства країни-окупанта», - наголосив Андрій Вігірінський.

Як зазначив юрист, своїм рішенням путін вкотре йде всупереч усім нормам та принципам міжнародного права, і робить це, швидше за все, для подальшої маніпуляції цією інформацією для отримання політичних очок.

Популярні новини зараз

Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Показати ще

«Такі кроки демонструють намір росії, пов'язані з цими областями: міжнародні аналітики припускають, що війна виходить з формату бліцкригу до середньотривалої», - сказав Андрій Вігірінський.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Вігірінський пояснив, від чого залежатимуть російсько-українські переговори.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Толкачов пояснив, чому був упевнений у тому, що росія розпочне повномасштабний наступ.