Про це йдеться у матеріалі російського опозиційного видання «Утро Февраля».

«Приблизно 110 мільйонів тонн нафти – це обсяг експорту до Європи. Приблизно 15 тонн припадають ті країни, які тимчасово виведені з-під ембарго: Угорщину і Словаччину. Відповідно, 95 мільйонів тонн потрапляють під ембарго. Теоретичний абсолютний максимум із логістичної точки зору, який може бути перенаправлений до Китаю, становить близько 5 мільйонів тонн. Ще стільки можна перенаправити в Індію. Але, як не крути, 85 мільйонів тонн експорту втрачено на зовсім невизначений термін», - сказав російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

У публікації сказано, що ЄС уже погодив часткове ембарго на російську нафту: під заборону потрапили доставки нафти морським шляхом, що становить понад 50% закупівель російської нафти.

«Ембарго буде введено поетапно протягом шести місяців для нафти та восьми місяців – для дизельного та іншого очищеного палива. Крім того, Німеччина та Польща заявили, що в односторонньому порядку відмовляться від поставок нафтопроводом «Дружба», який не потрапив під санкції через протести Угорщини», - написано в публікації.

На думку аналітиків Bloomberg, через заборону морського постачання нафти росія може втратити близько 10 мільярдів доларів на рік, а заборона експорту через трубопровід «Дружба» зменшить прибуток ще на 13 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, російський опозиціонер Ілля Пономарьов розповів, що означають нові санкції США проти росіян та їхніх активів.

Також Знай.ua публікував слова Дмитра Гудкова: Ленд-ліз підійде і все взагалі для шляху закінчиться дуже погано.