Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналістка, депутати хочуть дозволити українцям не включати роботу у воєнний час пенсійного стажу при розрахунку пенсій.

«І це назвали фінансовою підтримкою застрахованих осіб під час обчислення страхового стажу під час воєнного стану. Тобто, простими словами: щоб не зараховувалась маленька зарплата потім для обчислення пенсії під час воєнного стану, просто все це не зараховувати взагалі», - пояснює Катерина Котенкова.

Водночас вона зауважує, що за найоптимістичнішим прогнозом на відновлення довоєнного рівня доходів загалом Україні знадобиться приблизно 3-5 років, а, як показує вихід із кризи 2014, йдеться лише про гривню.

З одного боку, констатує Катерина Котенкова, це добре, аби не зараховувалась маленька зарплата, бо буде маленька пенсія, з іншого боку – так можна довго чекати, це все не буде зараховуватись і люди просто будуть втрачати час.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Друга новина, розповідає вона, стосується того, що за відстрочку виходу на пенсію дадуть надбавку.

«Залежно від того, стільки років роботи було напрацьовано після призначення пенсії або отримання права на пенсію, за які була встановлена надбавка, її розмір з 30 квітня цього року буде становити за 1 рік роботи – 6%, за 2 роки – 12%, за 3 – 18% і за 4 – 24%», - розповідає Катерина Котенкова.

Журналістка додає, що відсотки розраховуються від основного розміру пенсії за віком, обчисленого згідно зі статтею 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а виплату перерахованих пенсій здійснять у червні з доплатою з 30 квітня.

«Зараз хочуть якось все зробити так, щоб люди виходили на пенсію ще пізніше», - підсумовує Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Росс розповів, яке місто нізащо не можна віддавати російській федерації.

Також Знай.ua писав про те, що Золкін розповів, у яких умовах тримають російських полонених.