Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» із Вікторією Панченко.

За словами експерта, серед причин затягування постачання західної зброї Україні є певні бюрократичні та політичні моменти, зокрема, це стосується Німеччини.

Як пояснює Олександр Мусієнко, Україна може укласти контракт із провідною компанією-виробником в німецькій оборонній промисловості Rheinmetall і навіть готова профінансувати певні види озброєння, але потрібна згода уряду, а він зволікає, це політичне рішення.

«У випадку Франції пройшло приблизно місяць часу від того, як прозвучала обіцянка у публічному просторі президента Макрона, до того, що гаубиці вже були на передовій на Сході і вже били по ворожих позиціях. Пройшло десь близько місяця часу, навіть трошки менше. Це з навчанням, це з логістикою, це з бюрократією, це з усім. Ось це нормальний процес», - розповідає Олександр Мусієнко.

Окрім цього, зауважує експерт, є певні об’єктивні причини із затягуванням поставки важкого озброєння.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

«Оборонна промисловість провідних країн світу жила за законами мирного часу тривалий термін. І зараз їх переорієнтувати, наприклад, на ту ж роботу в 3 зміни так, як було при ленд-лізі в часи Другої світової війни, не просто, хоча ця робота теж ведеться», - пояснює Олександр Мусієнко.

Принагідно політолог коментує ситуацію із Херсонщиною, звільнення якої є одним із найпріоритетніших завдань для української армії. За його словами, українські сили на Сході не тільки стримують противника, вимотують і знесилюють, але й відтягують певні російські війська з Півдня і дають можливість ЗСУ поступово просуватися і звільняти території.

«Поступово цей процес іде. Він іде дуже обережно, крок за кроком, щоб берегти сили наші», - підкреслює Олександр Мусієнко і додає, що російські війська мінують території, влаштовують пастки та засідки.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів що через війну наступний опалювальний сезон може бути важким для України.

Також Знай.ua писав про те, що Голобуцький розповів, як Україна йде до демократичної системи.