Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» з Вікторією Панченко.

Як каже гість програми, зараз справді видно єдність західних лідерів щодо завершення війни в Україні, до цього були коливання та проблеми. Зокрема, пояснює він, Захід чудово розуміє, що не можна залишати зараз путіна, як пораненого звіра у барлозі, щоб він зализав рани, інакше наступна війна не за горами.

«Якщо ви думаєте, що путіна турбують жертви в 50 тисяч людей, то це, звичайно, помилка. Його абсолютно не турбують, можливо, навіть 50 мільйонів, не росіян, а загалом. Тому що він готовий утримувати владу за будь-яку ціну, наголошую, за будь-яку ціну, у тому числі ціною величезної кількості людських життів», - наголошує Геннадій Гудков.

Проте, констатує політик, все пішло не за сценарієм, на який розраховувала росія. До того ж, додає він, Захід вживає безпрецедентні заходи, а таких санкцій і такої ізоляції ніколи в історії людства не було.

«Але західні лідери чудово зараз розуміють, що недобитого звіра залишати у барлозі небезпечно. Тому я сподіваюся, що в них вистачить розуміння, що краще зараз постраждати і помучиться, ніж потім піддати світ знищенню, величезну частину цивілізації в плані ядерної війни. Мені здається, що це треба пояснювати західним лідерам насамперед: не хочете отримати ядерну війну через деякий час – треба дотискати сьогодні, навіть незважаючи на путінський шантаж ядерної зброї», - розмірковує Геннадій Гудков.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

На його думку, президент росії сьогодні психологічно і морально не готовий помирати, не готовий застосувати ядерну зброю, адже гарантований удар у відповідь на поразку його власних штабів, бункерів і найближчого оточення. Тому, констатує політик, Захід має й надалі тиснути санкціями й у військовому плані, аби ліквідувати найнебезпечнішу диктатуру у світі.

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов розповів, хто сьогодні у росії може підняти повстання.

Також Знай.ua писав про те, що Пономарьов розповів, чи може путін домовиться із Заходом.