Про це він розповів у програмі Павла Себастьяновича.

На думку публіциста, сьогодні багато людей робить неправильний акцент на минулому і вони нав’язують це іншим.

«Нас ведуть на манівці і починають казати, що ми повинні рухатись вперед і подивитись назад на Київську Русь для того, щоб притулитися до ноги Володимира Великого чи Ярослава Мудрого і відчути себе варягами, вікінгами, що ми колись ходили в походи на Царгород», - розповідає Анатолій Якименко.

Водночас він зазначає, що не заперечує минулого, його однозначно потрібно знати, люди повинні розуміти, звідки вони прийшли, щоб розуміти, хто вони і куди йдуть. У приклад редактор наводить Бандеру чи героїв Холодного Яру, про яких потрібно знати, адже вони проявили волю та зусилля в умовах безнадійності, у цьому є духовність, вони боролися, знаючи про програш, аби це знайшло відгук в інших поколіннях.

«Все, тобто, тільки для цього, а не для того, щоб повернутися в ті часи і всім сховатися в криївки», - підкреслює Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Загалом же, констатує він, соціальні утопії та ментальні химери не підходять українцям, це абсурд, тому ані пропозиція поставити ціль полетіти на Марс, ані варіант повернутися до Київської Русі не проходять. До того ж, додає гість програми, в українців не може бути централізованої надмети, йдеться радше про суму, на яку всі погоджуються, про визначення сенсу життя.

«Ми просто проявляємося у нашій волі і творчості, виходячи з наших природніх особливостей, вони у нас не вироджуються в потворне, у волюнтаризм, в несправедливе. В принципі насправді в українців є така особливість. Якщо нам дати свободу повну, у нас ніхто не буде нікого вбивати, грабувати», - зауважує Анатолій Якименко.

Як повідомляв Знай.ua, Стасюк розповів, як створювався волонтерський проєкт «Хліб українцям».

Також Знай.ua писав про те, що Ведрін розповів, як парламентські вибори змінять ставлення Франції до війни в Україні.