Фахівці Державної екологічної інспекції спільно із представниками СБУ провели огляд земельних ділянок для складування піску, які використовувались однією із надровидобувних компаній російського олігарха.

Інспектори встановили низку порушень природоохоронного законодавства та за результатами спеціальних вишукувань вже розраховують збитки, завдані українському довкіллю.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Своєю чергою Служба Безпеки України заблокувала активи російської компанії на суму понад 1 млрд гривень. Крім того, припинено діяльність організації, яка у промислових масштабах займалась незаконним видобутком надр на території Житомирської та Київської областей, а також направляла сировину на територію російської федерації й республіки білорусь, ухиляючись від сплати податків до бюджету нашої держави.

Наразі відомо, що компанією керував впливовий російський бізнесмен, якому належала крупна фінансово-промислова група, що направляла частину прибутків на фінансування повномасштабної військової агресії, на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму й на сході України (т.зв. “ЛНР”, “ДНР”).

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Особливого цинізму додає факт, що подібні підприємства заробляють величезні статки для своїх власників коштом українських природних ресурсів, а потім спонсорують вбивць та агресорів.