Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

Як зазначає професор, однією з властивостей інволюції мови є розмивання понять, коли замість війни говорять про спецоперацію, а замість вибухів – про хлопки. Тобто, констатує він, межі істини та брехні розмиваються, але всі знають, де обман.

«Нинішня ідеологія та пропаганда будується на принципі: всі брешуть, все навколо брехня, все брехня. Взагалі немає значення, що перед нами – істина чи брехня, а істина – це лише приватний вид брехні», - пояснює Гасан Гусейнов.

Крім того, додає він, у рамках цієї пропаганди та ідеології сильна людина сама має право визначати, де істина, нею може стати навіть будь-яка брехня і всі мають у це вірити, бо все вирішує первісна сила, а вона – у її руках.

«Усі знають, що король голий, але бояться в цьому зізнатися. Бо бояться! Страх. Страх і насильство, і цілковита впевненість усіх, що це брехня – це те, що робиться», - наголошує Гасан Гусейнов.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

За словами професора, люди також часто вдаються до думки-обманки: зараз вони вдадуть, що нічого не знають, а потім усе налагодиться. Він називає це простим самообманом, що базується на страху, - і це також інволюція. А революція, розповідає професор, вимагає, щоб люди пішли на ризик для чогось важливого та великого, але якщо вони нічого не цінують, то починають відчувати ненависть до себе та інших.

Як повідомляв Знай.ua, Сидельніков пояснив, що ворогами путінського режиму є всі, хто підтримує європейські цінності.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський пояснив, чому не всі країни Заходу ухвалюють однакові рішення.