Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

За словами професора, спін-диктатура путіна так чи інакше не впорається, цей режим впаде, оскільки стримування поінформованої частини населення йому коштуватиме надто дорого.

«путін йде у зворотний бік: йому не вдалося захопити Київ за три дні, і він став диктатором страху, закрив ЗМІ, посадив всю опозицію, заблокував соцмережі, ввів цензуру. Він більше не вдає демократа, і його економіку Захід ізолював», - пояснює Сергій Гурієв.

Як він зазначає, якщо порівняти росію до і після війни, то це буде дві різні країни: раніше були Amazon, Netflix, Spotify, «Макдональдс», «Ікея», ЗМІ, хоч і існувала диктатура обману, але з війною путін зробив перехід у попереднє століття. Принагідно професор згадує Венесуелу, яка через Чавеса і Мадуро за кілька років опинилася в катастрофі. Він зазначає, що не останню роль у цьому переході відіграв той факт, що ціни на нафту впали.

«Сьогоднішня катастрофа в росії розгортається на тлі високих нафтових цін — вони знаходяться на рівні 2013 року. Проте в росії величезна катастрофа. Це дивовижна демонстрація того, як влаштовано різницю між диктатурою XX і XXI століття», - констатує Сергій Гурієв.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що армію росії було розкрадено.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про подорожчання товарів та послуг через війну.