Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Вчорашні удари по Вінниці, по концертному залу, по Будинку побуту, медично-діагностичному центру… В принципі, якщо згадати історію рф, це такий типовий сценарій для них, коли провалюються їх військові плани і ситуація змушує їх відступити, вони негайно скидають бомби на котресь мирне містечко і нищить максимум цивільних», - коментує Катерина Котенкова.

Вона підкреслює, що це тероризм, але росія так намагається примусити Україну до миру. А супроводжується це, підкреслює журналістка, ультиматумом, який, по суті, є умовою мінімально болісного для росії виходу із ситуації. Зокрема, зазначає вона, МЗС рф вчора запропонував відновити переговори і визнати за росією всі окуповані нею території, а Вучич намагався налякати ЄС глобальною війною. Та й узагалі, каже журналістка, путін намагається залякати Європу перспективами інфляції, відсутністю тепла та електрики взимку, а також використовує у цих цілях Лукашенка, ядерні погрози та Вучича з Орбаном. На її думку, всі ці спроби – очікувані, але апріорі невдалі.

«І ми, і союзники знали, що, чим ближче до поставок за ленд-лізом, тим більше буде тиснути на нас переляканий путін. Напади будуть жорсткішими, як останнє напруження сил агресора перед переламом. Або закінчувати цю ідіотичну війну, або переводити всю росію на воєнні рейки і оголошувати тотальну мобілізацію», - каже Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, стало зрозуміло, що недосяжні для ППО рф HIMARS, практично невідворотні протикорабельні комплекси «Гарпун» стали тими аргументами, які чітко означили дуже обмежені можливості росії щодо сучасного озброєння НАТО. І це все, підкреслює журналістка, ще не ленд-ліз.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович пояснив, чому Захід нам допомагає.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів про нейтралітет скандинавських країн у Другій світовій війні.