Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, економіку потрібно розвивати навіть у часи війни, це другий фронт. Для цього, констатує вона, потрібні кошти, а Україна зараз сильно збільшила витрати на оборону, доходи бюджету падають, дефіцит й так великий. Якщо витрати не захищені доходами, каже журналістка, то для держави це прямі збитки, але є й інша точка зору, не така популярна в Україні, але поширена у розвинених країнах.

«Недоліки держави не треба ускладнювати з витратами бізнесу. Якщо держава витрачає кошти, вони не зникають, а перетворюються на доходи приватних компаній. Саме ці доходи дозволяють створювати нові робочі місця, яких зараз бракує, циркулювати далі і бути доходами для постачальників, а держава просто частково поверне витрачене у вигляді податків. Головне, щоб ці прибутки максимально осідали всередині країни – ось що важливо», - пояснює Катерина Котенкова.

У приклад вона наводить потужну економіку США у часи Другої світової війни, з 1940 по 1945 рік витрати їхнього бюджету зросли в 10 разів, з 9,5 до 93 мільярдів, а дефіцит зріс із 3 до 56 мільярдів. Журналістка підкреслює, що США змогли запустити військову економіку, а зброю союзникам вони відправляли безкоштовно у довгострокову оренду.

«Чи зіткнулася економіка США з проблемами? Так, але це був динамічний період зростання американської економіки. Був важкий час, але це все перевернули так, що економіка сильно зросла. Щорічно ВВП зростав на 15% і на кінець війни країна стала беззаперечним світовим лідером», - констатує Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

На її думку, варто скористатися цим досвідом і переглянути роль державних витрат, за рахунок яких можна не лише виробляти військову продукцію, а й стимулювати економічний розвиток.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що в майбутньому пенсія в солідарній системі стане однаковою для всіх.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, чи стане комуналка дешевшою завдяки термомодернізації.