Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

За словами журналістки, згідно з уже ухваленим законопроєктом №6306 установи охорони здоров’я комунальної та державної форм власності можуть надавати пацієнтам послуги медичного обслуговування, вартість яких не покривається програмою медичних гарантій за плату від фізичних та юридичних осіб. Вона зазначає, що клініки самі будуть встановлювати тарифи.

«Лікарня сама буде встановлювати тарифи, які ви маєте заплатити за те чи інше лікування. За словам голови профільного парламентського комітету Михайла Радуцького, очікується, що відсоток рентабельності платних послуг буде встановлювати уряд. Але в законі норма про обмеження рентабельності платних послуг відсутня», - додає Катерина Котенкова.

Окрім цього, зазначає вона, закон на період дії карантину дозволяє залучати до надання медичної допомоги студентів медичних вишів старших курсів, співробітників аптек, а також лікарів-інтернів без підтвердження кваліфікаційної категорії.

«Тепер українці будуть вносити кошти за безкоштовну медичну допомогу. Також передбачено, що соціальні гарантії медичних працівників посилюються, тепер вони не будуть отримувати зарплату, розмір якої нижчий за мінімальну», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жданов розповів, чому окупанти не можуть розпочати наступ на Донбасі.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нюанси в законопроєкті про запровадження договірного регулювання трудових відносин.