Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, українські пенсіонери, які мешкають на тимчасово окупованій території, у деокупованих населених пунктах чи в зоні активних бойових дій, можуть отримати від ООН грошову допомогу у розмірі 6600 гривень.

«Пенсіонери, які подали заявку у платформі єДопомога вже незабаром будуть отримувати 2200 протягом 3 місяців. Тобто, в сумі пенсіонери отримають 6600. І спочатку виплати отримають громадяни, які перебувають у гарячих точках нашої країни. Для цього потрібно лише подати заявку в «Дії», після цього міністерство перевірить достовірність даних за допомогою державних реєстрів. Рішення про надання допомоги пенсіонерам і суми виплат приймають у самій організації», - пояснює Катерина Котенкова.

Також вона повідомляє, що безробітним українцям, які зверталися по допомогу, скоротили виплати до мінімуму – 1800 гривень на місяць. Зокрема, зазначає журналістка, йдеться громадян, які є переселенцями і які перебувають на тимчасово окупованих територіях чи в гарячих точках.

«Таку новину повідомив Державний центр зайнятості. Крім того, у період війни уряд виплачує допомогу безробітним лише протягом одного місяця. Громадяни повинні знайти роботу або будуть залучені до суспільно корисних робіт, такі роботи будуть оплачуватись у розмірі мінімальної зарплати», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура заявив, що закон про деолігархізація – це лише фундамент, початок.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про нюанси в законопроєкті про запровадження договірного регулювання трудових відносин.