Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Ми зараз, на мій погляд, стоїмо на такому поворотному моменті історії не лише для України, і не лише для росії, а й для пострадянського простору, і, напевно, для всього континенту, а, можливо, і для всього світу. Те, що зараз сталося, — це відродився фашизм, фашизм відродився в одній із найбільших країн, яка колись була учасником антигітлерівської коаліції і перемагала фашизм», - повідомив Ілля Пономарьов.

Екс-депутат держдуми згадав слова Альберта Ейнштейна про те, що наступні фашисти виступатимуть під прапором антифашистів. Ілля Пономарьов наголосив, що зараз ми саме це і спостерігаємо. Ми всі учасники одного великого антифашистського фронту, а в цьому фронті, за словами екс-депутата, немає національності, є лише боротьба з ідеологією. І цей вірус, цю ідеологію необхідно зараз перемогти, щоб вона більше не виходила ні з російської, ні з якоїсь іншої території.

«Війна дуже багато розставила на свої місця. Якщо раніше сприймалося, що це справа України та росії, і вони просто щось не поділили, то зараз дедалі більше розуміння, що це не локальні питання, це не локальна війна, це не локальний конфлікт. Це справді світоглядна війна, світоглядне протистояння, це війна, яка стосується всієї Європи, яка стосується всього західного світу, яка стосується всієї планети», - наголосив екс-депутат держдуми.

За словами Іллі Пономарьова, ця війна закінчиться так само, як закінчилася Друга світова війна. Будуть країни-переможниці, які зрештою сформують нову країну, нову росію. Російська федерація як російська федерація припинить своє існування, але на цьому місці все одно виникне щось інше. Екс-депутат держдуми наголосив, що наступний уряд російської федерації буде сформований у Києві.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Гітанас Науседа не бачить сенсу сідати за стіл переговорів з росією, поки вони не ослабнуть: «Конфлікт не вирішити».

Також Знай.ua повідомляв, що у «ЛНР» зганьбилися сотнями «мисливців за хімарсами»: меморіал пам'яті щодня поповнюється фотографіями.