Про це він розповів на каналі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Ми вимушені розраховувати на допомогу наших партнерів. Нашу економіку довели до коми, як сказав президент. Але її спочатку потрібно з коми вивести. Проте всі чомусь забувають, що після виведення з коми потрібен ще час на реабілітацію. Економіка, як і людина, якщо виходить з коми, вона не може так швидко бігти, потрібна реабілітація. І це знов-таки потребує нових заходів, інших підходів, ніж у мирні часи. Зовсім інших», - зазначив політолог.

Як повідомив Юрій Гаврилечко, щоб новий підхід воєнного часу, а не мирного, був реалізований, потрібно мати відповідне законодавче підґрунтя. Окрім цього, політолог наголосив, що люди мають чітко усвідомити, що у воєнний час має зникнути чимало речей, до яких ми звикли в мирний час. Нові підходи мають бути застосовані як у державному управлінні, так і в приватному бізнесі.

«Приватний бізнес переважно вже перейшов на нову систему роботи, однак вона не воєнна, а скоріш за все така виживальницька, що знову ж таки абсолютно не нормально. Навіть під час війни економіка може працювати. Вона трансформується, але працювати може. Нас дуже часто порівнюють с Ізраїлем. Ізраїль воює з моменту свого заснування, воює кожного дня. Вони так само не за п’ять хвилин прийшли до того, що мають зараз», - повідомив політолог.

Змінити швидко економіку не вдасться. За словами Юрія Гаврилечка, ефективно використовувати допомогу ми зможемо лише тоді, коли змінимо підходи до управління.

Популярні новини зараз

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Руслан Бізяєв заявив, що пандемія та війна зробили ціну на газ у Європі практично золотою зараз.

Також Знай.ua повідомляв, що водіїв чекає ще один «сюрприз» після підвищення цін на пальне: Рада проголосувала за нові штрафи, кого та за що покарають.