Про це він розповів на своєму каналі.

«Держава, яку більшість із нас знає під назвою Київська Русь, насправді, ніколи так не називалася. Тобто назва ця абсолютно книжна, видумана в 19 столітті. Насправді, та держава називалася Русь, і що саме розумілося під тою Руссю – теж велике запитання. По суті творцями цієї держави в центрі з Києвом були варязькі купці і воїни, серед яких врешті-решт виділився один із родів – рід Рюриковичів, який захопив стратегічно важливу територію в сучасному місті Києві», - повідомив Іван Патриляк.

За словами історика, Київ був дуже важливим для торгівлі й походів проти найбагатшої імперії того часу – Візантійської імперії. Саме з цього моменту й почалося формування Київської держави. Іван Патриляк наголосив, що Київська Русь не формувалася як етнічна держава, бо люди в ті часи не мислили етнічними чи національними категоріями, а їхні уявлення про світ були цілковито іншими.

«Ці скандинави, ці суворі північні воїни формували свою державу, виходячи з інтересів торгівлі. Вони брали під свій контроль все більші й більші території, які лежали вздовж річок. Річки були тогочасними магістралями в тій частині Європи», - повідомив історик.

При формуванні держави вікінги, очолювані Рюриковичами, орієнтувалися, насамперед, саме на річкову систему Східної Європи.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Олександр Качура заявив, що тотальна ізоляція росії призведе до зміни режиму.

Також Знай.ua повідомляв, що політтехнолог Вадим Карасьов розповів, як зберегти в країні державну стабільність.