Про це він розповів у своєму блозі.

За словами публіциста, окрім приватизації закладів охорони здоров’я, в Україні відбувається ще другий паралельний процес - самоврядування медичних професій.

Як він зазначає, у рамках кластерної трансформації, коли у нас 432 стаціонари замість 1700, а решта йдуть під приватизацію, цей ресурс обмежений і все одно щось треба лишити в державній чи комунальній власності, але є ще армія медичних працівників.

«Армія медичних працівників складала 760 тисяч: 160 тисяч лікарів, а решта – це медсестри і санітарки. Це такий ласий шматок для приватизації. Їх можна приватизувати всі 100%, якщо лікарні треба залишити у державній власності, там 30%, то цих можна приватизувати всі через систему самоврядування», - пояснює Анатолій Якименко.

Публіцист констатує, що так держава підпорядкує лікарів через приватну структуру, зараз піднявся шум і активізувалися всі, хто боровся з цим законом.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що Україна стверджує цінність любові, а росія виходить із самоствердження.

Також Знай.ua писав про те, що Трофименко розповів, перед якими викликами сьогодні знаходиться українська система освіти.