Про це він розповів під час другого дня Всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Вже зараз ми повинні замислюватися над тим, якою буде роль України, її місце в геополітичному вимірі вже після її перемоги», - підкреслює Вадим Герасимович.

За його словами, зараз українці говорять не лише про теперішнє і фокусується не тільки на тих складних завданнях, які треба вирішувати тут і зараз, але й міркують про майбутнє. Зокрема, зазначає журналіст, у своїх ефірах він часто питає людей про те, якою вони бачать перемогу України.

Він розповідає, що одні хочуть бачити синьо-жовтий стяг над Кремлем, другі – повернення загальновизнаних кордонах станом на 1991 рік, треті говорять про перемогу вже, адже російські війська не взяли Київ за 3 дні і упередження всіх розвідок світу щодо нашої оборони розвіяні, а четверті чекають на розпад росії. Зокрема, зазначає журналіст, експерти вважають, що процес розпаду росії розпочався вже, і посилаються на ті ситуації, які відбуваються в Сибірі і Бурятії.

«Навіть у побутовому спілкуванні ми часто чуємо: «А, будемо робити після війни». Ні, не після війни, треба вже, тут і зараз думати про ті фундаментальні речі і завдання, які ми маємо вже вирішувати у нашій перспективі, щоб не ставати на ті граблі, на які ми часто-густо стаємо», - заявляє Вадим Герасимович.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дорошенко повідомив, що війна дала можливість Україні позбавитися всього радянського.

Також Знай.ua писав про те, що Дацюк пояснив, як розвивалася геополітика впродовж століть.