Про це він розповів під час першого дня всеукраїнського форуму лідерів громадської думки.

«Євроінтеграція – це цивілізаційний вибір. Стосовно євроатлантичної інтеграції, є відома Декларація про суверенітет України, вона ж зробила дві речі стосовно майбутнього України: без’ядерність і нейтралітет. Я, в принципі, цієї концепції, як людина, дотримувався, але я в цьому випадку був завжди членом команди і вважаю, що найкращий засіб для нашої безпеки – це членство в НАТО», - повідомив Олександр Чалий.

Дипломат наголосив, що як фахівець завжди розумів, що досягнути членства в НАТО неможливо, але якщо навіть така можливість з’явиться, то за неї доведеться дуже дорого заплатити. Олександр Чалий повідомив, що завжди прогнозував, що за членство в НАТО доведеться платити частиною територій і населення.

«Для себе я за соборність України. І заради цієї соборності в кордонах 1991 року я готовий шукати компроміси будь з ким. Але є інша точка зору, що ми не шукаємо компромісів. Поки є експансія, буде геополітика. А експансія, її кордони визначаються балансом сил, у широкому розумінні слова «сила», куди входять і воля, і цінності, й армія, і простий народ», - зазначив дипломат.


Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, ЗСУ влучили по болючих точках загарбників - з Антонівського мосту повідлітали «латки».

Також Знай.ua повідомляв, що росіяни збираються атакувати цивільні об'єкти – попередила американська розвідка.