Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як зазначає гість програми, українці мають ген, якого немає в інших народів, це ген волі. І це, підкреслює він, підтверджує наша історія: українці відкинуть будь-який комфорт, якщо в них не буде волі. Принагідно експерт згадує період національно-визвольних змагань 1917-1921 років, адже тоді склалася ситуація, яка практично повністю нагадує нашу сучасну.

«Незалежна держава від Бога їм впала в руки, російська імперія розвалилася і незалежність впала. Але вони з 1917 по 1921 рік воювали між собою, тягнули кожен на себе. І кожен мав свої думки», - зазначає Валерій Галан.

Зокрема, розповідає він, Винниченко хотів будувати тільки соціалістичну державу, Грушевський – незалежну і позаблокову, Скоропадський – проєвропейську, особливо в економічному плані, Петлюра же вважав, що лише кулеметом і шаблею можна вибороти свою державу. І весь той час, констатує гість програми, вони сварилися між собою, творили різні держави, а потім прийшли комуністи і зробили концтабір на 74 роки. Засновник ОУН Коновалець у цій картині, зазначає він, стоїть осторонь.

«Він сказав, що Україну можуть побудувати лише українці, тому що кожен, хто хоче мати з нами справу, має свої інтереси, вони будуть робити тільки для себе. І він мав рацію», - каже Валерій Галан.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Заєць повідомив три головні здобутки України за час незалежності.

Також Знай.ua писав про те, що Давидюк розповів, до чого сьогодні повинна готуватися Україна.